En? Waar kan ik de jarige blij mee maken?

Dat is het antwoord op menig uitnodiging voor een verjaardag. Hartstikke lief, en wie houdt er nou niet van kadootjes. Tegenwoordig kun je online een verlanglijst publiceren, zo weet elke genodigde waar ze je een plezier mee doen. Tik maar online verlanglijstje in op de zoekbalk, de lijstjes vliegen je om de oren!

Wij gebruiken graag www.lijstje.nl, daar kun je zoeken op naam, kijken wat je wilt geven en ook het kado afstrepen, zodat de jarige niet met 12 agenda’s voor 2021 in zijn maag zit.

Overplannen is ook een ding.

Wat we ook leuk vinden, is dat je een lijstje van linken kunt maken. Klik je op een link, dan ben je binnen no time op de site waar je het kunt bestellen. Past het in je budget, dan hoef je alleen nog maar af te rekenen en kun je het zelfs ingepakt laten bezorgen.

Handig, want in deze tijden van Corona kun je jarigen bijna niet meer persoonlijk bezoeken.

Bol.com biedt ook de mogelijkheid om lijstjes te maken. Zo’n lijstje kun je wel rondmailen, maar je genodigden kunnen niet afstrepen wat ze gekocht hebben. Gelukkig doet Bol alles behalve moeilijk over retourneren.

De vraag is nu, hoe krijg je de cadeaus bij de jarige, wanneer die kiest voor een online feestje?

Het zou handig zijn als een vriend(in) bijvoorbeeld de coördinatie daarvoor in handen heeft. Als iedereen van het lijstje een cadeau kiest en het geld overmaakt, dan koopt deze ‘regelaar(ster)’ in één bestelling alle cadeautjes en wordt de jarige, net als bij een persoonlijk feest, gebombardeerd met cadeaus. Het draagt bij aan het jarige gevoel en bovendien scheelt het in de verzendkosten.

Overigens zijn een heleboel ondernemers in dat gat in de markt gestapt. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is online te bestellen en af te leveren. Wat dacht je van een chocolade telegram? Je boodschap wordt afgeleverd in heerlijke chocoladelettertjes. Zo’n bericht wordt vaker ‘bekeken’! (Tot het op is natuurlijk!)

Het doosje is zo gemaakt dat het door de bus past; de jarige hoeft niet bij de buren langs als de bel achter in de tuin niet hoorbaar was.

In dat licht kun je ook kiezen voor brievenbusbloemen. Zie je het voor je? Een boeket door je brievenbus met precies die bloemen waar jij blij van wordt!

Het lijstje met mogelijkheden is eindeloos; thee, theebloemen als je niet kunt kiezen, vers gebrouwde koffie, gadgets, nee, op een online feestje hoeft een kadootje niet te ontbreken!