Gezellige avondjes samen tijdens Sint en Kerst

Sinterklaas en Kerst loeren al om het hoekje en nog steeds lijkt het er niet op of we daarbij groots kunnen uitpakken. De heiligen kunnen alleen nog maar in heel kleine clubjes verwelkomd worden en even op schoot bij de kindervriend is er niet meer bij.
Ook hier zullen velen hun toevlucht willen nemen tot het online feestgebeuren. Maar hoe vier je Sint of Kerst online? Kan dat eigenlijk wel?

Het simpele antwoord is: ja!

Het vraagt wel wat energie, maar niet meer dan voor een klassiek festijn nodig is. Alleen andere energie.

De mogelijkheid om de Sint of Santa een persoonlijk bericht te laten spreken bestond al. Maar een compleet virtueel bezoek is met Zoom of Teams ook gewoon mogelijk. Een babbeltje met de Sint, een geintje met Piet en ook zij weten heus wel waar ze ieders kadootje moeten afleveren hoor!

En een kado met gedicht dan? Op een bepaald tijdstip allemaal een suprise afleveren om bij thuiskomst de jouwe aan te treffen is te doen als je bij elkaar in de buurt woont, maar wanneer je bij je vriendin in Maastricht een surprise moet afleveren terwijl je in Bussum woont, dat vereist tussenkomst van PostNL of DHL. En dan hou je het graag klein, want die bezorgkosten had je eigenlijk ook al liever aan het kadootje uitgegeven.

Feit blijft dat je geld moet uitgeven aan het bezorgen en dan is en blijft, ook in deze tijd nog steeds Het Grote Sinterklaasspel de simpelste manier om heel veel plezier te beleven met elkaar! (Een Kerstversie is binnen een mum van tijd gerealiseerd)

Met een dobbelsteen en 2 kleine kadootjes (1 hele stomme en 1 hele leuke) neem je plaats voor je scherm. De vaak hilarische opdrachten die samenhangen met het gegooide aantal ogen zorgen al in de eerste ronde voor grote pret.

De Regeltantes sturen aan elke deelnemer een pakketje met daarin lekkers, spelbenodigdheden, -uitleg en extra attributen voor een gezellig avondje.
Iedereen pakt zijn kadootjes in en geeft zijn kadootjes een nummer, zodat ze benoemd kunnen worden, bv. Vera 1, Vera 2, Daan 1, Daan 2, enz. Deze nummers schrijf je op de kaartjes, die je in het pakket van De Regeltantes Rotterdam ontvangt. Als de kadootjes zijn uitgepakt kun je er ook bij schrijven wat het voorstelt.
De kaartjes leg je allemaal voor je. Als je een pakje kiest mag je het betreffende kaartje pakken. Bij het ruilen laat iedereen zijn kaartjes in beeld zien, zodat er ook echt gekozen kan worden.

Met een virtuele kring en de kaartjes kun je bijhouden wanneer je een kadootje krijgt of kwijtraakt. Op dezelfde manier kun je in de tweede ronde goed in de gaten houden voor welk kado je moet vechten en welke je zo spoedig mogelijk moet zien door te schuiven.

Menig team en vriendenclubje hebben de banden aangetrokken met dit juweeltje van een spel.

De spelregels worden door iedereen naar smaak aangepast (tik maar eens ‘spelregels Sinterklaas Dobbelspel’ in op Google) en Lian maakte er zelf een leuke printable van. Op Kunst en Cultuur staat een versie met drie rondes en op ze staat een net iets andere met twee rondes.

Plezier gegarandeerd!